Sýrové sušenky z kynutého těsta - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg hladké mouky, 10 dkg parmazánu nebo goudy, 15 dkg rostlinného tuku, 4 lžíce mléka,  špetka moučkového cukru, 2 dkg kvasnic, 2  vejce, sůl, kmín na posypání, tuk na plech
Do mísy prosijeme mouku, přidáme strouhaný sýr a rozdrobený tuk. V mléce s trochou cukru a hladké mouky rozdrobíme droždí, a když kvásek vzejde, přidáme jej k mouce. Dále přidáme žloutky a vše zpracujeme v hladké těsto. Na pomoučeném vále vyválíme plát, formičkami vykrajujeme různé tvary, vlažíme je zbylými bílky a sypeme solí a kmínem. Klademe je na vymaštěný plech a necháme je asi 30 minut kynout. Upečeme je v předehřáté troubě dozlatova. Děláme-li slané keksy tenké, můžeme také dva a dva spojovat nádivkou ze třeného rokfóru nebo slanou šlehačkou se strouhaným sýrem apod.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka