Sýrové sušenky z brambor - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg hladké mouky, 20 dkg vařených brambor, 5 dkg škrobové moučky, sůl, 2  tavené sýry, 12 dkg rostlinného tuku nebo másla, 2  vejce, 2 lžíce mléka, 10 g amonia (sůl jeleního rohu), tuk na plech, 1  vejce na potření těsta, sůl, kmín na posypání
Na vál prosijeme mouku, přidáme studené vařené strouhané brambory, škrobovou moučku, sůl, strouhaný sýr, rozdrobený tuk, vejce, a v troše mléka rozpuštěné amonium. Vypracujeme těsto, necháme je v chladu asi hodinu odpočinout, a pak je hodně tence vyválíme. Rádlem rozdělíme těsto na čtverce, klademe je na pomaštěný plech, mažeme je vejcem, sypeme solí a kmínem. Sušenky vložíme do předehřáté trouby a volněji je propékáme dozlatova. Jsou dobré, chřupavé, hodí se dobře k vínu i k čaji.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka