Sýrové bochánky z odpalovaného těsta - recept cpt. Cooka
4 porce: 1/4 l vody, 5 dkg másla nebo rostlinného tuku, špetka soli, 15 dkg hrubé mouky, 4 vejce, tuk a mouka na plech, 1 bílek na potření, kmín na posypání,
Krém: 1/8 l mléka, sůl, 1 lžíce škrobové moučky, 10 dkg strouhaného tvrdého sýra, 1 žloutek, 10 dkg tuku
Vodu uvedeme s tukem a solí do varu a vsypeme za stálého míchání mouku. Těsto odstavíme, dobře promícháme a znovu dáme na mírný oheň 'propařit'. Do prochladlého těsta zapracujeme jedno vejce po druhém. Na tukem potřený a moukou vysypaný plech klademe menší bochánky, potřeme je bílkem a posypeme kmínem. V dobře předehřáté troubě je zprudka upečeme. Po prochladnutí bochánky prořízneme a naplníme krémem. Krém připravíme tak, že v mléce rozmícháme sůl a škrobovou moučku a za stálého míchání povaříme na hustý krém. Odstavíme, přidáme strouhaný sýr a žloutek. Necháme vychladnout. Tuk třeme do pěny a přidáváme po částech prochladlou kaši z mléka a škrobu se sýrem. Takto upraveným prochladlým krémem plníme bochánky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka