Sýrová roláda - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg eidamu, 2  vejce, 10 dkg másla, 2  tavené sýry, 1  kapie, 1  cibule, 1  nakládaná okurka, 15 dkg salámu (šunka, cikánská), 1 lžička hořčice, mletý pepř, sůl
Vejce uvaříme natvrdo. Máslo necháme změknout, osolíme, přidáme hořčici a utřeme do pěny. Přidáme nastrouhané žloutky a tavené sýry a znovu třeme do pěny. Do toho přidáme nasekanou kapii, okurku, cibuli, bílky a podle chuti dokořeníme.
Sýr uvaříme, nejlépe ve velkém kastrólu, zespodu dáme dvě vařečky, aby se nepřichytil ke dnu. Vidličkou jej zkoušíme, až je měkký, vyklopíme i s trochou horké vody na utěrku a rychle rozválíme na placku silnou 3 - 4 mm. Poklademe ji kolečky salámu, natřeme nádivkou a srolujeme. Dáme ztuhnout na jeden den do lednice. Krájíme dlouhým ostrým nožem namočeným ve vodě.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka