Slané kremrole - recept cpt. Cooka
4 porce: 30 dkg lístkového těsta, 12 dkg másla, 10 dkg měkkého tvarohu, sůl, bílý pepř, cayenský pepř, zelená petrželka, 10 dkg taveného sýra, 1 stroužek česneku, několik kapek worcestrové omáčky, 3 dkg strouhaného parmazánu, 2 plátky tvrdého sýra, 1/2 lžičky vegety, 1/2 lžičky mleté papriky, žloutek na potření, kmín, parmazán, paprika na posypání
Máslo utřeme se solí a pepřem do bílé pěny a rozdělíme na tři díly. Jeden díl utřeme s tvarohem, vegetou, česnekem a worcesterem do pěny. Druhý díl utřeme do pěny s taveným sýrem a cayennským pepřem a do třetího dílu vmícháme parmezán. Těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát, který rozkrájíme na 2 cm široké proužky, které navineme na olejem potřené formičky. Ty dáme na plech, potřeme žloutkem a střídavě posypeme kmínem, parmezánem a paprikou. Pečeme při 210°C asi 15 minut dozlatova. Ještě horké stáhneme z formiček a necháme vychladnout. Každý druh kremrolí naplníme jedním z krémů a konce obtiskneme v petrželce, paprice nebo jemně krájeném sýru.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka