Briošky - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg polohrubé mouky, 12 dkg másla, 3  vejce, 1.5 dkg kvasnic, 1 lžička moučkového cukru, 1 dl mléka, sůl
Do vlahého mléka dáme cukr a rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek. Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme do pěny ušlehaná vejce, sůl a vzešlý kvásek. Těsto má byt husté jako na vánočku. Dáme je na 2 hodiny do chladničky. Pak z těsta vyválíme váleček asi 5 cm v průměru, nakrájíme na kousky, utvoříme podlouhlé tvary jako kratší banány, asi jako jsou rohlíčky banketky. Necháme je krátce kynout, potřeme vejcem a před vložením do předehřáté trouby je žiletkou podélně asi dvakrát nařízneme. Po upečení je vychladlé rozkrojíme a různě plníme: játrovou paštikou, sardelovým máslem, kolečky vařených vajec, šunkou, míšeninou z bílého masa nebo drůbeže, sardinkami utřenými s citrónovou šťávou apod.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka