Silvestrovská polévka - recept cpt. Cooka
4 porce:  5 dkg oleje, 4 dkg hladké mouky, 2  cibule, 1  červená paprika, 1  zelená paprika, 20 dkg vařených fazolí, 12 dkg klobásy, feferonka, 4 stroužky česneku, zelená petrželka, bazalka, 1 lžíce mleté papriky, cayenský pepř, sůl, mletý pepř, 1.25 l bujónu (masox)
Na oleji opečeme dozlatova na proužky nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, přismahneme, přidáme nakrájený česnek, proužky paprik a feferonku, kolečka klobásy, sladkou papriku a lehce opečeme. Zalijeme masoxem, promícháme a vaříme asi půl hodiny. Osolíme, opepříme, přidáme fazole, bazalku a necháme přejít varem. Podáváme s chlebem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka