Reveňový krém s červeným vínem - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/8 l červeného vína, 1/8 l vody, 50 dkg reveně, 15 dkg moučkového cukru, 1  vanilkový cukr, 2 lžíce škrobové moučky, 1/4 l smetany na šlehání, mletá skořice
Očištěnou, oloupanou reveň nakrájíme na kousky, přidáme víno, vodu, cukr, vanilkový cukr a uvaříme doměkka. Potom ji rozmixujeme nebo prolisujeme a doplníme tekutinou, abychom získali půl litru reveňové kaše. Škrobovou moučku rozkvedláme v troše studené vody, vlijeme do reveňového pyré, důkladně promícháme, dáme na oheň a za stálého míchání necháme krém zhoustnout. Naplníme jej do misek a povrch ozdobíme šlehačkou přislazenou lžičkou vanilkového cukru, ochuceného špetkou skořice. Podle chuti můžeme posypat strouhanou čokoládou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka