Selská pivní polévka - recept cpt. Cooka
4 porce: 10 dkg uzeného bůčku, 4 dl piva, 10 dkg karotky, 10 dkg celeru, 10 dkg zelí, 10 dkg pórku, 10 dkg žampiónů (hříbečků), 6 dkg tvrdého sýra, 3 dkg másla, 2 rohlíky, mletý bílý pepř, zelená petrželka, sůl
Do hrnce vložíme na kostičky nakrájený bůček a zlehka osmahneme. Poté přidáme veškerou nakrájenou zeleninu a žampióny. Opět osmahneme. Potom přidáme sůl, pepř a zalijeme menším množstvím vody a uvaříme doměkka. Nakonec přilijeme pivo a povaříme. Do jednotlivých porcí polévky přidáme nasekanou petrželku a krutóny (rohlíky nakrájené na řezy, na které navršíme strouhaný sýr, pokapeme máslem a prudce zapečeme).
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka