Pečená jablka s vinným krémem - recept cpt. Cooka
4 porce: 5 dkg lískových ořechů, 5 dkg změklého másla, 1 balíček vanilkového cukru, 4 dkg moučkového cukru, mletá skořice, 1 lžíce rumu, 4 jablka,
Na vinný krém: 1 vejce, 1 žloutek, 1 lžíce škrobové moučky, 1/2 citrónu, 1 lžíce moučkového cukru, 35 l bílého vína
Oříšky nahrubo nasekáme, utřeme s máslem a vanilkovým cukrem a dochutíme skořicí a rumem. Z jablek hodně zeširoka vykrojíme jadřince, hmotou jablka naplníme, urovnáme do mísy a přikryté pečeme 4 minuty, pak další 4 minuty na poloviční výkon a necháme přiklopená. Do nádoby dáme vejce, žloutek a třeme se solamylem. Přidáme citrón, cukr a víno, vše rozmícháme, necháme 3 minuty povařit, našleháme a podáváme s jablky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka