Pečená jablka s vinným krémem - recept cpt. Cooka
4 porce:  5 dkg lískových ořechů, 5 dkg změklého másla, 1 balíček vanilkového cukru, 4 dkg moučkového cukru, mletá skořice, 1 lžíce rumu, 4  jablka,

Na vinný krém: 1  vejce, 1  žloutek, 1 lžíce škrobové moučky, 1/2  citrónu, 1 lžíce moučkového cukru, 35 l bílého vína

Oříšky nahrubo nasekáme, utřeme s máslem a vanilkovým cukrem a dochutíme skořicí a rumem. Z jablek hodně zeširoka vykrojíme jadřince, hmotou jablka naplníme, urovnáme do mísy a přikryté pečeme 4 minuty, pak další 4 minuty na poloviční výkon a necháme přiklopená. Do nádoby dáme vejce, žloutek a třeme se solamylem. Přidáme citrón, cukr a víno, vše rozmícháme, necháme 3 minuty povařit, našleháme a podáváme s jablky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka