Pa Pao Fan - Rýžový desert s ovocem - recept cpt. Cooka
4 porce: 10 dkg meruněk (nebo broskví, hroznů, švestek, liči, třešní, ramb, 5 dkg rozinek, 5 dkg kandovaného ovoce, 10 dkg ananasu nebo pomeranče (popř. tykvový kompot s ananasem), 15 dkg mandlí nebo ořechů, 25 dkg rýže, 3 dl mléka, 8 dkg moučkového cukru, 1 cl rumu nebo ovocného likéru, trochu vanilkových lusků drceného (nebo vanilinový cukr), 2 dkg želatiny, 2 bílky, olej na vymazání formy, malinový sirup (nebo karamelový), šlehačka
Nejprve v trojnásobném množství vody rozvaříme rýži do kašovité konzistence. Čerstvé (nebo okapané kompotové) a kandované ovoce drobně nakrájíme (asi na velikost rozinky). Mandle nebo ořechy usekáme a přidáme do kašovité rýže spolu s ovocem, rozinkami, mlékem, cukrem, vanilkou, likérem a želatinou namočenou a rozmíchanou v 1 dcl vody. Dobře promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme do rýžové hmoty. Formu na pudink dobře vytřeme olejem, naplníme připravenou směsí a vaříme 15-20 minut v páře. Vychladlý desert vyklopíme, ozdobíme ovocem a přelijeme karamelovým sirupem (popř. malinovým). Nakrájené porce můžeme doplnit ovocem, případně i šlehačkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka