Meloun plněný ovocem - Šijin Guo Pin - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  meloun (1,5 kg), 10 dkg pomerančů (nebo mandarinkový kompot), 10 dkg kompotu z liči, 10 dkg kompotu z rambutanu, 10 dkg ananasového kompotu, 10 dkg švestkového kompotu nebo broskvového případně rynglový či hroznový, 5 dl brandy (rum), moučkový cukr, karamel, šlehačka
Ze zralého melounu vyřízneme košíček a z něho vybereme lžící dužninu. Okraje košíčku ozdobíme vykrajováním podle vlastní představy. Melounovou dužninu nakrájíme ozdobným nožem na kostky, nebo lžičkou vytvoříme kuličky. Potom smícháme s okapaným kompotovaným nebo čerstvým ovocem. Nemáme-li čínské druhy ovoce, použijeme tuzemské druhy kompotu (višně, třešně, meruňky, broskve, hrozny, maliny, jahody, švestky, ostružiny, angrešt, hrušky). Naplněný melounový košíček pokapeme brandy nebo rumem, podle chuti přidáme práškový cukr. Dáme dobře vychladit a ledový podáváme. Každý si na misku položí vychlazené ovoce s melounovou dužninou a vzniklou šťávou, případně přelije lžičkou karamelu. Vhodný je i kopeček šlehačky, ten však se v Číně nepodává.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka