Jablka s vanilkovým pudinkem - recept cpt. Cooka
4 porce: 1/2 kg jablek, 6 dkg moučkového cukru, citrónová šťáva, 6 dkg rybízového džemu,
Na krém: 1 pudinkový prášek, 1/2 l mléka, 10 dkg moučkového cukru
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a otvory po nich vyplníme zavařeninou nebo brusinkovým kompotem. Potom je narovnáme do kastrolu, podlijeme trochou oslazené vody s citrónovou šťávou a na mírném ohni dusíme doměkka, avšak tak, aby zůstala vcelku. Jablka jednotlivě opatrně vložíme do skleněných misek, pokapeme citrónovou šťávou a polijeme pudinkovým krémem. Necháme vychladnout a podáváme.
Krém připravíme tak, že pudinkový prášek rozmícháme v části mléka a tuto směs vlijeme za stálého míchání do zbývajícího vařícího mléka a krátce povaříme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka