Jablka s čokoládovou polevou - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 větší jablka, 6 dkg moučkového cukru, 2 lžíce vody, 5 dkg čokolády na vaření, 3 dkg ztuženého pokrmového tuku, 1 šálek šlehačky
Omytá jablka oloupeme a odstraníme jadřince. Vložíme do pekáčku, posypeme cukrem, podlijeme vodou a dusíme doměkka tak, aby zůstala vcelku. Mezitím rozehřejeme tuk, přidáme kousky čokolády, mícháme a mírně zahříváme, až dostaneme hladkou polevu. Dušená jablka vložíme jednotlivě na talířky, přelijeme polevou a necháme vychladit. Můžeme zdobit šlehanou smetanou, případně polevu před zchladnutím posypat strouhanými ořechy.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka