Jablečný kompot s pudinkem - recept cpt. Cooka
6 porcí: 75 dkg jablek, 1 citrón, 1 vanilkový lusk, 1.5 dl vody, 15 dkg krystalového cukru, 1/2 l mléka, 1 vanilkový pudink, 2.5 dkg moučkového cukru
Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a vykrájíme jadřince. Nakrájíme je na kousky a postříkáme citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Lusk vanilky podélně rozřízneme a vyjmeme dřeň. Jablka, lusk i dřeň vanilky dusíme asi 10 minut ve vroucí vodě, do které jsme přidali cukr. Kompot necháme vychladnout a vyjmeme vanilkový lusk.
Pudinkový prášek rozmícháme se 4 polévkovými lžícemi mléka. Vmícháme cukr. Zbylé mléko uvedeme do varu, přidáme pudinkový prášek a znovu krátce povaříme. Dvěma třetinami kompotu naplníme sklenice, povrch přelijeme pudinkem. Ozdobíme jablky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka