Hrušky v ovocné pěně - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 šťavnaté hrušky, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce citrónové šťávy, 4 lžičky rybízového džemu,

Na pěnu: 3 dl ovocného moštu, 2  žloutky, 4 lžičky škrobové moučky, vanilkový cukr

Hrušky oloupeme, propláchneme vodou a necháme okapat. Potom je podélně rozkrojíme a zbavíme jadřince. Pokapeme citrónovou šťávou, podlijeme trochou vody, přidáme cukr a dusíme je do změknutí. Hrušky vyjmeme a do vývaru přidáme ovocný mošt, rozšlehané žloutky a v troše studené vody rozmíchanou maizenu. Za stálého míchání uvaříme krém, kterým po částečném vychladnutí naplníme misky. Na povrch krému klademe půlky hrušek, jejichž otvory po jadřinci vyplníme rybízovým džemem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka