Hrušky s jablečno-tvarohovou pěnou - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 velké hrušky, citrónová šťáva, 30 dkg jablek, 13 dkg měkkého tvarohu, mléko, 1 lžička rumu, 2 lžíce moučkového cukru, 3 dkg nastrouhané čokolády
Omyté hrušky oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jadřince. Pokapeme citrónovou šťávou, zabalíme do pomazaného alobalu a upečeme doměkka. Oloupaná jablka nakrájíme na kousky a s cukrem podusíme doměkka. Prolisujeme je a smícháme s utřeným tvarohem. Přidáme trochu mléka, rum, citrónovou šťávu a šleháme do pěny. Je-li třeba, přisladíme. Upečené hrušky dáme jednotlivě do misek a ozdobně je naplníme připravenou pěnou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka