Zapečené omelety s jablkovou kaší - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  vejce, 1/2 l mléka, 15 dkg hladké mouky, 1 lžička moučkového cukru, sůl, 1/2  citrónu (chemicky neošetřený na kůru), tuk na vymazání formy a na pokapání omelet, olej na pánev,

Jablková náplň: 60 dkg jablek, 1 dl bílého vína, 1  vejce, 6 dkg pískového cukru, citrónová kůra, vanilkový cukr, 3 dkg mandlí oloupaných a nakrájených na nudličky

Nejdříve si připravíme jablkovou kaši. Oloupaná jablka nastrouháme, podlijeme vínem a udusíme na kaši, kterou necháme vychladit. Mezitím utřeme žloutek s cukrem, vanilkovým cukrem a nastrouhanou citrónovou kůrou. Vmícháme vychladlou kaši, přidáme mandle a lehce zamícháme sníh z bílku.
Na omelety utřeme žloutky, cukr, nastrouhanou citrónovou kůru a sůl. Potom přidáváme střídavě mouku, mléko a šleháním vypracujeme hladké tekuté těsto, do kterého vmícháme pevný sníh z bílků. Na rozehřátém oleji upečeme omelety. Dortovou formu vymažeme tukem, vložíme do ní omeletu, poklademe vrstvou jablkové náplně, opět dáme omeletu a tak ji střídavě plníme. Poslední vrstvou je omeleta, kterou pokapeme tukem. Moučník dáme zapéci do předem vyhřáté trouby asi na 10 minut.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka