Skotská pochoutka - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 vejce, 1/8 l mléka, 1 lžíce oleje, 4 dkg polohrubé mouky, sůl, tuk na smažení, máslo na vymazání,
Na krém: 2 žloutky, 1/8 l smetany, vanilkový cukr, 5 dkg mandlí
Z vejce, mléka, oleje, soli a mouky umícháme zahoustlé těsto. Přes cedník nebo struhadlo kapeme těsto do rozpáleného tuku. Hrášky osmažené dozlatova scedíme a vložíme do zapékací skleněné mísy vymazané máslem. Ve smetaně rozmícháme žloutky, vanilkový cukr a ušleháme ve vodní lázni na hustý krém. Polijeme jím smažené hrášky, posypeme sekanými mandlemi a v troubě zapečeme. Podáváme cukrované.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka