Pusinky s pomerančovým krémem - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 pomeranče, želatina, 7 dkg moučkového cukru, 5 dkg mandlového těsta, 17.5 dkg bílého jogurtu, 12.5 dkg šlehačky,
Na pusinky: 4 bílky, 12.5 dkg cukru krupice, 8 dkg moučkového cukru, 2 lžičky škrobové moučky,
Na ozdobu: pomeranč, čokoládový krém
Nejlépe den předem připravíme pusinky: bílky a 4/5 cukru zpracujeme, zbytek cukru smícháme se škrobem a přidáme. Pusinky vytvarujeme do rozety pomocí tvořítka (sáček s trubičkou) a podložíme na plechu alobalem. Necháme zchladnout a pracujeme s nimi druhý den.
Pomeranč omyjeme, oloupeme a vymačkáme šťávu. Vzniklý džus, slupky a cukr dáme do kastrolu a přivedeme do varu. připravíme si želatinu, kterou smícháme s mandlovou hmotou, aby vznikl krém. Vmícháme jogurt a necháme zchladit, pak přidáme šlehačku a hmotou naplníme formičky. Úplně zatuhlé vyklopíme.
Odleželé pusinky zdobíme pomerančovým krémem, měsíčkem pomeranče a čokoládovým krémem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka