Jemný sváteční trhanec - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg polohrubé mouky, 3/4 l mléka, sůl, 2  vejce, 10 dkg moučkového cukru, citrónová kůra, 10 dkg tuku, tuk, strouhanka na pekáč, ovoce rozvařené nebo kompotované nebo ovocná šťáva
Žloutky rozšleháme v mléce, osolíme, přidáme cukr a omytou, nastrouhanou citrónovou kůru. Do mísy dáme prosátou mouku, postupně přiléváme za stálého míchání mléko a vypracujeme těsto, aby nemělo žádné žmolky. Potom ušleháme z bílků pevný sníh a vmícháme do těsta, které rozestřeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Pokapeme tukem a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Horký moučník nakrájíme nebo roztrháme vidličkou a podáváme s připraveným ovocem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka