Tvarohový krém pomerančový - recept cpt. Cooka
4 porce: 1/2 kg plnotučného tvarohu, 4 lžíce pomerančového sirupu, moučkový cukr (podle potřeby), 4 lžíce griláže, 1 pomeranč,
Griláž:: 4 dkg krystalového cukru, 2 dkg mandlí loupané (nebo oříšky), máslo
Tvaroh ušleháme se sirupem a podle potřeby přisladíme. Upravíme na jednoporcové skleněné misky a dobře vychladíme. Před podáváním obložíme půlkolečky neloupaného, omytého a odjadřincovaného pomeranče a posypeme griláží.
Příprava griláže: na pánvi zkaramelizujeme cukr, vhodíme do něho mandle rozkrájené na menší kousky a vše vlijeme na máslem potřený talíř. Po vychlazení roztlučeme v hmoždíři.
Poznámka: místo pomerančového sirupu použijeme sirup višňový, zdobíme zavařenými višněmi nebo třešněmi.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka