Smetanový pomerančový krém - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  žloutky, 10 dkg moučkového cukru, 2  pomeranče na šťávu, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička strouhané pomerančové kůry, 10 g želatiny, 2 lžíce vlažné vody, 2 lžíce horké vody, 1/4 l šlehačky, několik plátků pomerančů na zdobení
Žloutky třeme s cukrem do pěny, přikapáváme šťávu z pomerančů a z citrónů a nakonec přidáme kousek jemně rozstrouhané kůry. Želatinu nabobtnalou ve vlažné vodě rozmícháme v horké vodě, přidáme k pomerančům, a když houstne, přidáme pevně ušlehanou smetanu. Krém naplníme do hladké skleněné mísy, obložíme plátky pomerančů a necháme v chladničce ztuhnout.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka