Rýžový krém plněný jablky - recept cpt. Cooka
4 porce: 15 dkg rýže, 15 dkg pískového cukru, 3/8 l vody, 1/2 citrónu na šťávu, 1/8 l bílého vína, 1 lžíce rumu, 5 zralých jablek, 1 vanilkový cukr
Přebranou, opranou a spařenou rýži uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Mezitím svaříme víno s cukrem asi 10 minut. Vlijeme do vychladlé rýže, přidáme citrónovou šťávu, rum a znovu rýži povaříme na kaši. Polovinu vychladlé rýže vložíme do mísy, poklademe ji oloupanými, podušenými, na osminky nakrájenými jablky, přikryjeme vrstvou rýže a na povrch dáme opět jablka. Uložíme do chladničky a druhý den polijeme krém šťávou z udušených jablek a posypeme vanilkovým cukrem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka