Karamelový pudink - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 l mléka plnotučného nebo smetany, 2 lžíce moučkového cukru, 2  vejce, 4 dkg škrobové moučky, sůl, 1/4 l šlehačky, 1 lžíce moučkového cukru, ovoce, mandle
Cukr na suché pánvi upražíme na karamel, zalijeme 4 lžícemi horké vody, rozmícháme, rozvaříme a přilijeme do poloviny mléka. Ve zbylém mléku rozkvedláme maizenu a žloutky, vlijeme k mléku s karamelem a necháme za stálého šlehání přijít k bodu varu. Po odstavení z ohně přimícháme tuhý sníh z bílků. Krém plníme do pohárů nebo kompotových misek, zdobíme ovocem syrovým nebo kompotovým a šlehačkou sypanou opraženými mandlemi.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka