Žloutkové rohlíčky ke kávě - recept cpt. Cooka
4 porce: 18 dkg hladké mouky, 12 dkg másla, 2 žloutky, 1 rovná lžička moučkového cukru, 2 dkg kvasnic, 2 lžíce mléka, sůl
Vlahé mléko osladíme a rozdrobíme do něho droždí. Máslo utřeme se žloutky, osolíme, přidáme kvásek a mouku. Utvoříme váleček asi 4 cm v průměru a nakrájíme dílky. Z každého dílku uděláme váleček s užšími konci a na pomaštěném plechu utvoříme rohlíčky ve tvaru podkovy. Po vykynutí je potřeme rozšlehaným bílkem. Bílek můžeme přibarvit několika kapkami kuléru (pálený cukr ředěný vodou a převařený). Podáváme teplé.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka