Velikonoční cukroví - recept cpt. Cooka
4 porce: 25 dkg hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 5 dkg moučkového cukru, 12.5 dkg tuku, 1 žloutek, 3 lžíce mléka
Na vál prosejeme mouku, prášek a moučkový cukr, doprostřed přidáme tuk, žloutek, mléko a zpracujeme na těsto, které necháme 30 minut v chladu odležet. Pak ho rozválíme na tenkou placku a formičkami vykrájíme různé tvary. Těsto přendáme na plech a při 180°C upečeme dobleda.
Teplé pečivo přendáme na vál a po vychladnutí zdobíme (potřeme rozšlehaným bílkem a různě posypeme, z bílku a cukru uděláme polevu, můžeme ji i přibarvit). Na ozdobení: cukrová srdíčka, čokoládový a barevný máček, bílek, moučkový cukr, potravinářské barvy.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka