Švestičky - recept cpt. Cooka
4 porce: 25 dkg sušených švestek, 10 dkg perníku, 5 lžic rumu, 5 dkg vlašských ořechů, 10 dkg medu,
Čokoládová poleva: 25 dkg ztuženého pokrmového tuku, 40 dkg moučkového cukru, 10 dkg kakaa, 1 lžíce škrobové moučky
Sušené švestky uvaříme, vypeckujeme a umeleme na masovém mlýnku. Přidáme prosáté perníkové drobečky zvlhčené rumem, mleté vlašské ořechy a rozehřátý med. Z hmoty vytvoříme švestičky, které namáčíme do čokoládové polevy.
Čokoládová poleva: ztužený pokrmový tuk rozpustíme v nádobě ponořené do horké vodní lázně. Práškový cukr prosejeme s kakaem a škrobovou moučkou a směs zvolna vsypeme do tuku. Potom polevu třeme tak dlouho, až je hladká a lesklá. (Použít lze i čokoládovou polevu popsanou v receptu na Balkánské slivky.)
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka