Skořicové čtverečky - recept cpt. Cooka
1 dávka:  1.5 sklenky hladké mouky, 1 sklenka moučkového cukru, 3 dkg oloupaných a nastrouhaných mandlí, 12.5 dkg másla, 1 lžička mleté skořice, 1  vejce, 1/2  citrónu na šťávu a kůru, rybízová marmeláda na slepování, 1/2  čokolády na vaření, lískový ořech, tuk na vymazání plechu, hladká mouka na vyválení těsta
Mouku promícháme s cukrem, mandlemi a skořicí. Přidáme změklé pokrájené máslo, vejce, citrónovou kůru a šťávu, vypracujeme těsto, vyválíme plát silný asi 4 mm. Tvořítkem vykrajujeme čtvrtečky. Přineseme je na tukem vymazaný plech a ve středně horké troubě upečeme dorůžova. Vychladlé čtverečky slepíme zavařeninou, střed ozdobíme kapkou rozehřáté čokolády a oříškem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka