Perníčky od Kamily - recept cpt. Cooka
4 porce: 1/2 kg hladké mouky, 15 dkg medu, 15 dkg moučkového cukru, 1 dkg jedlé sody, 1.5 vejce, 1 dl šlehačky, 3 hřebíčky, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky anýzu, 1 nové koření,
poleva: 12 dkg moučkového cukru, 1 bílek, 1 lžíce škrobové moučky, 1/2 citrónu
Vejce, cukr a med dobře utřeme. V míse promícháme mouku s pomletým (tlučeným) kořením a sodou, přidáme utřená vejce s cukrem a medem, šlehačku a vymísíme těsto. Necháme odležet nejméně 24 hodin v lednici. Pak rozválíme na plochu tlustou asi 1/2 cm a vykrajujeme. Plechy musíme vymazat. Upečené (asi 10 minut při 150 °C) ještě horké potíráme rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí zdobíme polevou ušlehanou z cukru, bílku, škrobové moučky a citrónové šťávy.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka