Mocca - recept cpt. Cooka
1 dávka:  7 dkg másla, 1  vejce, 7 dkg medu, 20 dkg moučkového cukru, 1 lžíce kávy, 46 dkg hladké mouky, 1 lžíce jedlé sody,

krém: 4 dkg másla, 4 lžíce hladké mouky, 1.25 dl mléka,  trochu zrnkové kávy, 12.5 dkg másla, 10 dkg moučkového cukru,

poleva: 12.5 dkg moučkového cukru, 2.5 lžíce zrnkové kávy

Všechny složky (máslo, vejce, med, cukr, mouku, nadrobno mletou zrnkovou kávu, sodu a trochu uvařené kávy) smícháme dohromady v těsto, vyválíme je na tenký plát a vykrajujeme oválky. Klademe na vymaštěný plech a opatrně pečeme při 120 °C. Z másla a mouky uděláme jíšku, rozmícháme ji mlékem a kávou (i se socem), necháme vychladnout. Tuk dohladka rozetřeme s cukrem, přimícháme vychladlý krém. Oválky slepujeme krémem po dvou a poléváme kávovou polevou: cukr třeme v míse s vřící černou kávou až do ztuhnutí.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka