Išelské koláčky - recept cpt. Cooka
40 kusů: 20 dkg měkkého másla, 12 dkg moučkového cukru, dřeň z vanilky, 1 žloutek, 18 dkg mandlí (strouhaných, neloupaných), 27 dkg polohrubé mouky,
Náplň: 15 dkg malinové marmelády,
Na ozdobu: 25 dkg čokolády na polevu, 5 dkg mandlí (nebo pistácie)
Máslo s cukrem a vanilkovou dření utřeme do pěny, přidáme žloutek a dále třeme. Mandle promícháme s moukou, vše zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme odležet v chladu alespoň dvě hodiny. Pak těsto na pomoučené desce rozválíme na 3-4 milimetry a vykrájíme kolečka o průměru asi 6 cm. Dáme je na plech a v troubě pečeme při teplotě 190° C asi 12 minut. Polovinu koláčků potřeme horkou zavařeninou a spojíme s ostatními kolečky. Rozpustíme polevu a koláčky po horní straně potřeme. Posypeme sekanými mandlemi (pistáciemi).
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka