Čokoládový salám - recept cpt. Cooka
1 dávka: 1/2 sklenky pískového cukru, 2 lžíce mandlí nakrájených na nudličky, 1 balíček neloupaných mandlí, 1 čokoláda na vaření, 1 vejce, 1/2 lžičky strouhané citrónové kůry, mletá skořice, hřebíček, moučkový cukr na posypání válu
Rozlámanou čokoládu rozpustíme v horké vodní lázni, přisypeme cukr, skořici, citrónovou kůru, hřebíček, nudličky loupaných mandlí a nastrouhané neloupané mandle. Přidáme vejce, hrnek vyjmeme a vzniklou hmotu pečlivě promícháme. Na posypaném válu vytvarujeme salám, zabalíme do alobalu a necháme v chladu ztuhnout. Před podáváním nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka