Balkánské slivky - recept cpt. Cooka
4 porce: 30 sušených švestek,
nádivka: 30 mandlí,
nebo: 10 dkg vlašských ořechů, 10 dkg moučkového cukru, 1 žloutek, 1 lžíce rumu,
Čokoládová poleva: 20 dkg čokolády na vaření, 20 dkg másla, 5 dkg moučkového cukru
Sušené švestky ovaříme. Po délce je rozkrojíme a opatrně odstraníme pecku. Dutinku po ní vyplníme mandlí nebo nádivkou utřenou z mletých jader vlašských ořechů, cukru, žloutku a rumu. Naplněné slivky necháme dobře oschnout a potom je namáčíme do čokoládové polevy.
Čokoládová poleva: čokoládu na vaření rozpustíme v nádobě ponořené do horké vodní lázně. Přidáme máslo a prosátý práškový cukr. Potom polevu třeme tak dlouho, až je hladká a lesklá. (Použít lze i čokoládovou polevu popsanou v receptu na Švestičky.)
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka