Balkánské slivky - recept cpt. Cooka
4 porce:  30  sušených švestek,

nádivka: 30  mandlí,

nebo: 10 dkg vlašských ořechů, 10 dkg moučkového cukru, 1  žloutek, 1 lžíce rumu,

Čokoládová poleva: 20 dkg čokolády na vaření, 20 dkg másla, 5 dkg moučkového cukru

Sušené švestky ovaříme. Po délce je rozkrojíme a opatrně odstraníme pecku. Dutinku po ní vyplníme mandlí nebo nádivkou utřenou z mletých jader vlašských ořechů, cukru, žloutku a rumu. Naplněné slivky necháme dobře oschnout a potom je namáčíme do čokoládové polevy.
Čokoládová poleva: čokoládu na vaření rozpustíme v nádobě ponořené do horké vodní lázně. Přidáme máslo a prosátý práškový cukr. Potom polevu třeme tak dlouho, až je hladká a lesklá. (Použít lze i čokoládovou polevu popsanou v receptu na Švestičky.)

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka