Anýzové rohlíčky - recept cpt. Cooka
1 dávka: 18 dkg hladké mouky, 5 dkg moučkového cukru, 10 dkg másla, 3 žloutků, 1 lžíce anýzu,
směs: 3 bílků, 14 dkg moučkového cukru, 5 dkg čokolády, 10 dkg vlašských ořechů
Vypracujeme těsto z mouky, cukru, tlučeného anýzu, másla a žloutků (na velký plech ze dvou dávek) a necháme asi dvě hodiny odpočinout. Pak je rozválíme na stéblo, válečkem přeneseme na plech a dáme péci. Když je napolo upečené, potřeme směsí a dopečeme. Kolečkem ještě za tepla vykrajujeme rohlíčky.
Směs: vyšleháme bílky v tuhý sníh, vmícháme moučkový cukr, strouhanou čokoládu a mleté vlašské ořechy.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka