Anýzové rohlíčky - recept cpt. Cooka
1 dávka:  18 dkg hladké mouky, 5 dkg moučkového cukru, 10 dkg másla, 3  žloutků, 1 lžíce anýzu,

směs: 3  bílků, 14 dkg moučkového cukru, 5 dkg čokolády, 10 dkg vlašských ořechů

Vypracujeme těsto z mouky, cukru, tlučeného anýzu, másla a žloutků (na velký plech ze dvou dávek) a necháme asi dvě hodiny odpočinout. Pak je rozválíme na stéblo, válečkem přeneseme na plech a dáme péci. Když je napolo upečené, potřeme směsí a dopečeme. Kolečkem ještě za tepla vykrajujeme rohlíčky.
Směs: vyšleháme bílky v tuhý sníh, vmícháme moučkový cukr, strouhanou čokoládu a mleté vlašské ořechy.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka