Vdolky s dušenými jablky - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg hladké mouky, sůl, 3 lžíce pískového cukru, 2.5 dkg kvasnic, 1  vejce, 2 dl mléka, 7 lžic oleje, jablko, moučkový cukr, mletá skořice, citrónová šťáva
Do mísy dáme prosátou mouku, osolíme, do důlku v mouce nasypeme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Přikryjeme utěrkou a necháme kvásek zkynout. Potom přidáme vejce, olej, dobře rozmícháme a za postupného přilévání mléka vypracujeme hladké vláčné těsto. Necháme asi hodinu kynout. Z vykynuté hmoty vykrajujeme lžící stejné kousky, utvoříme z nich malé vdolky, trochu je zploštíme a vložíme na pomoučněný plech, ne těsně vedle sebe. Necháme ještě asi 10 minut kynout a potom pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
Jablka oloupáme, nahrubo je nakrouháme, přidáme cukr, lžíci vody a udusíme na kaši. Potom
dochutíme cukrem, skořicí a citrónovou šťávou. Upečené vdolky rozkrojíme a potíráme vychladlou
jablkovou kaší.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka