Tvarohový křehký závin - recept cpt. Cooka
4 porce:  20 dkg hladké mouky, 10 dkg škrobové moučky, 1/2  kypřícího prášku do pečiva, 10 dkg másla nebo rostlinného tuku, 10 dkg moučkového cukru, 2  vejce, 1 lžíce mléka, tuk na plech, 1  bílek na potření,

Náplň: 50 dkg tvarohu, 8 dkg moučkového cukru, 1/2  citrónu (kůra i šťáva), 2  žloutky, 5 dkg rozinek, 2  bílky

Na vál prosijeme mouku se škrobovou moučkou a práškem do pečiva, přidáme rozdrobený tuk, cukr a zaděláme vejci a mlékem. Dobře zpracované hladké těsto necháme odpočinout, pak je rozválíme na dvě stejné placky. Jednou plackou pokryjeme pomaštěný plech, na ni natřeme upravený tvaroh, druhou plackou ji zakryjeme a povrch povlažíme bílkem. Tvaroh na nádivku utřeme s cukrem, citrónovou kůrou a šťávou a žloutky na hladkou směs a do ní přidáme rozinky a ze dvou bílků pevný sníh. Závin pečeme v dobře předehřáté troubě asi půl hodiny a prochladlý krájíme na čtverce nebo řezy.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka