Třešňový závin tažený - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg hladké mouky, 1  vejce, 1/8 l vody (vlažná s několika kapkami octa), 2 lžíce másla nebo sádlo, 1 kg třešní (vypeckované tmavé třešně nebo višně), 15 dkg strouhanky, 10 dkg ztuženého pokrmového tuku, 10 dkg moučkového cukru
Na vál prosijeme mouku, zaděláme vejcem a vlažnou vodou s rozpuštěným tukem a octem. Vypracujeme závinové těsto, necháme je odpočinout a pak tence vytáhneme. Vytažený závin pomastíme, posypeme strouhankou, vypeckovanými třešněmi nebo višněmi a cukrem. Opatrně stočíme, přesuneme na plech, navrch pomastíme a upečeme v nepříliš horké troubě. Vychladlý cukrujeme a krájíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka