Třešňová bublanina třená - recept cpt. Cooka
4 porce:  10 dkg másla, 15 dkg moučkového cukru, 3  vejce, 16 dkg hrubé mouky, 5 lžic mléka, 1/2  kypřícího prášku do pečiva, 1/2  vanilkového cukru, citrónová kůra, 1/2 kg třešní (nejlépe černé), sůl
Máslo třeme do pěny s cukrem, přidáváme jeden žloutek po druhém, dále přidáme vanilkový cukr, citrónovou kůru a špetku soli. Když těsto dobře napěníme, přidáváme střídavě lžíci mléka a lžíci mouky a nakonec pevný sníh z bílků. Těsto přendáme do vymazané dortové nebo koláčové formy, poklademe vypeckovanými černými třešněmi a pečeme zvolna do růžova. Vyklopenou bublaninu pocukrujeme a krájíme na řezy.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka