Třená bábovka (malá forma) - recept cpt. Cooka
4 porce:  12 dkg másla nebo rostlinného tuku, 15 dkg moučkového cukru, 2  vejce, citrónová kůra, vanilka, 25 dkg hladké mouky, 1/2  kypřícího prášku do pečiva, sůl, 1/8 l mléka
Máslo, cukr, žloutky, vanilku a citrónovou kůru třeme do husté pěny. Pak přilijeme mléko, promícháme, přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a lehce promícháme. Naposled přidáme tuhý sníh z bílků, který vmícháme jen lehkým obracením těsta. Formu vymažeme přepuštěným tukem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto naplníme jen do dvou třetin výšky formy. Pečeme v nepředehřáté troubě, aby těsto stejnoměrně nabývalo na objemu.
Poznámka: Při plnění můžeme těsto mramorovat kapáním rozpuštěného másla smíchaného s kakaem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka