Rychlý domácí perník - recept cpt. Cooka
4 porce:  3 sklenky polohrubé mouky, 1 sklenka cukru krupice, 1 lžíce medu, 2 sklenky mléka, 2 lžíce rumu, 1 sklenka oleje, 1  vejce, 1  pudink (vanilkový, kakaový), 3/4  kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička perníkového koření, 3 lžičky rozinek nebo čerstvého i mraženého rybízu, 3 lžíce vlašských ořechů, 2 lžíce kakaa,

Poleva: 8 dkg moučkového cukru, 1 lžíce másla, 1 lžíce kakaa, 2 lžíce kávy

Nejprve smícháme mouku, cukr, pudinkový prášek, kypřící prášek, kakao. Zaděláme vlažným mlékem s rozpuštěným medem, rumem, olejem, vejcem. Promícháme a podle chuti přidáme rozinky a drcené ořechy. Pečeme ve formě vytřené tukem a vysypané moukou zvolna asi 40 minut.
Hotový vychladlý perník přetřeme polevou, kterou jsme umíchali z moučkového cukru, vřelého másla, kakaa a vřelé kávy. Povrch můžeme posypat drcenými ořechy, jindy strouhaným kokosem, mandlovými lupínky, plátky opražených lískových oříšků, Grankem, barevným 'máčkem' apod.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka