Reveňový koláč s mandlemi - recept cpt. Cooka
1 dávka:  30 dkg hladké mouky, 12 dkg moučkového cukru, 1  vanilkový cukr,  špetka soli, 13 dkg tuku, 4  žloutky, 1.5 kg reveně, 40 dkg pískového cukru, 4  bílky, 5 dkg moučkového cukru, 10 dkg mandlí nebo vlašských ořechů jemně nakrájených
Z prosáté hladké mouky, cukru, vanilkového cukru, rozsekaného tuku, žloutků a špetky soli vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme v ledničce asi 30 minut odležet. Potom těsto vyválíme na plát a válečkem přeneseme na pomazaný plech. Vložíme do horké trouby a částečně je předpečeme. Asi po 5 minutách plech vyndáme z trouby. Těsto poklademe oloupanou, na kousky nakrájenou revení, posypeme ji pískovým cukrem a vložíme znovu asi na 20 minut do trouby. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zamícháme do něj zbylý cukr a jemně nakrájené mandle, navrstvíme jej na reveňový moučník a necháme v troubě asi 5 minut zrůžovět.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka