Piškotová roláda s jahodami - recept cpt. Cooka
1 dávka: 20 dkg polohrubé mouky, 20 dkg moučkového cukru, 4 vejce, 1/4 kypřícího prášku do pečiva, 4 lžíce vody (horké do žloutků), 70 dkg jahod, 1/4 l šlehačky
Žloutky zalijeme horkou vodou a ušleháme je do pěny. Potom po částech přidáváme cukr a šleháme na hustý krém. Mouku smícháme s práškem do pečiva a po lžících ji přidáváme do žloutků. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh. Těsto rozetřeme na dobře vymazaný, moukou poprášený plech a rychle upečeme. Teplou roládu svineme do vlhké utěrky a necháme vychladnout. Potom roládu rozvineme, potřeme šlehačkou přislazenou jednou lžičkou cukru, poklademe půlkami jahod a znovu stočíme. Povrch ozdobíme zbývající šlehačkou a pěknými jahodami.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka