Pivní polévka - recept cpt. Cooka
4 porce: 8 dkg másla, 6 dkg celeru, 6 dkg karotky, 4 dkg zelená paprik, 4 dkg cibule, 4 dkg hladké mouky, 8 dl vývaru z drůbeže, 8 dkg tvrdého sýra, 4 dkg červených feferonek, 1.6 dl piva, mletý pepř, sůl
V hrnku nebo v pánvi z nerezového materiálu se rozpustí máslo, přidá se na menší kostky krájený celer, karotka, zelená paprika, cibule a vše se podusí. Podušená zelenina se zapráší hladkou moukou, znovu krátce osmahne a zalije vývarem z drůbeže. Přidá se pepř a vše se provaří. Pak se do polévky nasype tvrdý strouhaný sýr a za stálého míchání se rozpustí.
Do hotové polévky se přidají nadrobno nakrájené podušené feferonky a podle chuti sůl. Těsně před podáváním se přilije světlé pivo, polévka se přivede do varu a odstaví. Vhodnou přílohou jsou toasty z bílého chleba.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka