Ovocné koláčky - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg polohrubé mouky, 10 dkg tuku, 10 dkg moučkového cukru, 2  žloutky, 3 dkg kvasnic, sůl, 1/4 l mléka, vanilkový cukr, vejce na potření, ovoce podle chuti, máslová drobenka
Z uvedených dávek vypracujeme pomocí vzešlého kvásku hladké vláčné těsto a necháme je na teplém místě vykynout. Potom z vykynutého těsta lžící vykrajujeme kousky, zakulatíme je a ve středu koláčků uděláme důlek. Do tohoto otvoru vložíme ovoce (meruňky, švestky, višně, třešně, rybíz, angrešt atd.), posypeme máslovou drobenkou a okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme dorůžova. Upečené koláčky pocukrujeme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka