Moučník s tvarohovou náplní a rybízovým sněhem - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg hladké mouky, 20 dkg tuku, 12 dkg moučkového cukru, 1 lžička citrónové šťávy, 2 žloutky, 1 lžíce mléka, tuk, hladká mouka na plech,
Tvarohová náplň: 50 dkg měkkého tvarohu, 4 dkg tuku, 15 dkg moučkového cukru, 2 vejce, citrónová kůra z chemicky neošetřeného citrónu,
Rybízový sníh: 3 bílky, 12 dkg pískového cukru, 25 dkg opraného rybízu, 1 vanilkový cukr
Z přesáté mouky, cukru, rozkrájeného tuku, žloutků, citrónové šťávy a mléka vypracujeme hladké těsto, které dáme na hodinu do chladu. Potom vyválíme placku a přeneseme ji na vymazaný a vysypaný plech. Pomažeme ji tvarohovou náplní a zapečeme v troubě lehce do slabě růžova. Koláč vyndáme z trouby, na povrch navrstvíme rybízový sníh, posypeme vanilkovým cukrem a znovu dáme zapéci, až sníh zrůžoví. Vychladlý moučník nakrájíme na řezy.
Tvarohovou náplň připravíme třením změklého másla s cukrem a vejci. Potom za stálého míchání přidáme prolisovaný tvaroh. Na rybízový sníh ušleháme pevně bílky, do kterých po částech zašleháme cukr a vmícháme rybíz.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka