Moravské svatební koláčky - recept cpt. Cooka
1 dávka:  20 dkg hladké mouky, 50 dkg másla, 50 dkg hrubé mouky, 50 dkg polohrubé mouky, 20 dkg moučkového cukru, 10 dkg kvasnic, 20 dkg oleje, 6  žloutků, sůl, citrónová kůra, mléko
Z másla a hladké mouky vypracujeme hmotu, ze které utvoříme menší čtverec asi 20x20 cm. Ten zabalíme do těsta připraveného z dalších surovin, dvakrát převálíme a třikrát přeložíme jako u lístkového těsta. Necháme pod utěrkou vykynout. Pak těsto rozválíme na plát, nakrájíme na čtverečky, naplníme je tvarohovou, makovou nebo ořechovou náplní, zabalíme, ještě chvíli necháme vykynout, pak potřeme rozšlehanými vejci, doprostřed do vytvořeného důlku dáme drobenku a upečeme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka