Makové řezy - recept cpt. Cooka
6 porcí:  15 dkg másla, 17 dkg moučkového cukru, 4  vejce, 15 dkg mletého máku, 4 dkg strouhanky, citrónová kůra,  špetka mleté skořice, hřebíček, meruňková marmeláda,

Citrónová poleva: 12 dkg moučkového cukru, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce vřelé vody

Máslo a cukr umícháme do pěny, postupně přidáváme žloutky. Z bílků vyšleháme sníh, který smícháme se strouhankou a mletým mákem. Spojíme v těsto, ochutíme citrónovou kůrou a mletým hřebíčkem a rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. V horké troubě upečeme. Vychladlý plát rozkrojíme a potřeme marmeládou. Povrch plátu přelijeme citrónovou polevou.
Citrónová poleva: cukr pokapeme citrónovou šťávou a vařící vodou a třeme tak dlouho, až poleva zbělí a zhoustne. Pokud je příliš hustá, přidáme několik kapek horké vody. V opačném případě přisypeme trochu cukru.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka