Litá bublanina s žemlemi - recept cpt. Cooka
1 dávka: 25 dkg polohrubé mouky, 1/2 l mléka, 2 žemle, špetka soli, 2 vejce, 3 lžíce moučkového cukru, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, tuk, strouhanka na pekáč, ovoce
Mouku osolíme špetkou soli, smícháme s práškem do pečiva a cukrem. V mléce rozkvedláme žloutky, postupně zaléváme mouku a vypracujeme řídké těsto, do kterého zamícháme na kostičky nakrájenou žemli. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vložíme do vymazaného a vysypaného pekáče, poklademe ovocem a v mírně vyhřáté troubě upečeme. Pocukrujeme moučkovým a vanilkovým cukrem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka