Linecký koláč s rybízem ve sněhu - recept cpt. Cooka
1 dávka:  30 dkg hladké mouky, 16 dkg tuku, 8 dkg moučkového cukru, 2  žloutky, 1 lžička citrónové šťávy, 4  bílky, 15 dkg pískového cukru, 20 dkg rybízu, moučkový cukr na posypání
Do prosáté mouky rozkrájíme tuk, přidáme cukr, žloutky a citrónovou šťávu a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Potom z něj vyválíme placku, přeneseme ji válečkem na suchý plech a v předehřáté troubě zvolna upečeme dozlatova. Mezitím ušleháme z bílků tuhý sníh, postupně zašleháme cukr a pak vmícháme očištěný červený rybíz. Sníh rozestřeme na placku, povrch poprášíme pískovým cukrem, vložíme zpět do trouby a necháme zrůžovět.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka